Els orígens de La Roca Petita

Tot es remunta 5 generacions enrere, en el petit poble, d’entre les comarques del Pla de l’Estany i l’Alt Empordà, Esponellà. Els nostres avis regentaven “Can Roca“. En aquella època, Can Roca, era el Restaurant que acollia als viatjants entre Banyoles i Figueres, era la botiga de queviures del poble i també el centre cultural, on s’hi jugava a cartes i fins i tot s’hi feia cine els diumenges per a tota la gent dels pobles del voltant.

Can Roca d'Esponellà

De les mans i fogons de la “iaia Conxita” s’engrandí la llegenda del restaurant per la seva qualitat i, per sobretot, els seus “canelons”; gent de totes les contrades acudien els diumenges a celebrar reunions familiars, batejos, comunions i casaments. Del sí d’aquesta família, d’en “Pitu” i la “Conxita”, varen néixer 4 noies, la Conxita, la Dolors, la Paquita i l’Angelina, aquesta última, la “petita” de Can Roca, es la que, amb el seu marit ,en “Miliu”, regentaren des del 29 d’octubre, dia de Sant Narcís (patró de Girona), de l’any 1.977, l’Hostal de La Pequeña, situat arran de la carretera Nacional II al seu pas per Riudellots de la Selva.

la_pequena

La Pequenya

Allí varem estar fins que, al 1999, construírem i ens traslladàrem al nou local, al que varem batejar amb el nom de Restaurant La Roca Petita, nom que pretén recordar les arrels (Can Roca) i que l’Angelina es la filla “petita” de la família.